Unes dues-centes persones s’han concentrat aquest espre davant la sub-delegació del govern espanyol a Tarragona, on han tallat el trànsit i han cremat diversos articles de la constitució espanyola. Prèviament els manifestants s’han penjat els articles, fets amb cartró, sobre el cos i han iniciat una marxa per la plaça Imperial Tàrraco. Han fet dues voltes en aquesta cèntrica rotonda de la ciutat de Tarragona, amb crits d’independència.

Posteriorment s’ha fet la foguera, enmig de la rotonda. Aquesta manifestació de protesta, sota el lema ‘La farsa de la Constitució’, s’ha impulsat des dels CDR, amb l’adhesió d’altres col·lectius sobiranistes. L’acte ha culminat amb el cant de Els Segadors i L’estaca.

Els manifestants han fet una gran foguera on han cremat aquells articles que consideren que no els representen, com el de la monarquia espanyola, i altres que sí que comparteixen, però no es compleixen. Creuen que la constitució ha quedat obsoleta. ‘Volem posar la constitució on creiem que ha d’estar, és a dir, al foc’, ha etzibat una de les organitzadores. Malgrat haver tallat el trànsit en una de les rotondes més transitades de Tarragona, l’acció no ha comportat cap tipus d’incident.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.