Irene Lozano

La secretària d’estat per a ‘España Global’, Irene Lozano, s’ha disculpat per haver comparat el referèndum del Primer d’Octubre amb una violació: ‘Ahir a la nit no vaig fer la millor de les comparacions’, ha reconegut.

La responsable de vetllar per la imatge i reputació d’estat espanyol en el món va ser entrevistada ahir a la nit en directe en el programa Sky News de la cadena britànica i preguntada pel judici del procés que se segueix al Tribunal Suprem.

En un moment de l’entrevista, Lozano va plantejar que el que s’està jutjant és que els catalans ‘volien organitzar un referèndum però no tenien permís per fer-ho’, i va afegir ‘la metàfora del sexe que sempre utilitzo per explicar aquest tema: el sexe no està prohibit igual que votar no està prohibit, però no pots fer-ho a la força, necessites permís perquè si no és una violació’.

Hores més tard, Lozano reconeixia en el seu compte de Twitter que no ha estat ‘la millor de les comparacions’. ‘Intentava explicar la diferència entre fer les coses amb o sense el consentiment dels afectats’, explicava.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb