L’Irta publica una guia sobre consum de peix per a consumidors, administració i empreses

  • L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries Irta, dependent de la Generalitat, ha publicat tres guies sobre els beneficis i riscos del consum de peix i marisc destinades als consumidors, l'administració i les empreses del sector.

VilaWeb
07.04.2017 - 10:04

BARCELONA, 7 (EUROPA PRESS)

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries Irta, dependent de la Generalitat, ha publicat tres guies sobre els beneficis i riscos del consum de peix i marisc destinades als consumidors, l’administració i les empreses del sector.

Es tracta de les conclusions del projecte ECsafeSeafood, finançat per la Unió Europea (UE), que ha realitzat investigacions sobre la seguretat alimentària dels productes del mar, tant de pesca com d’aqüicultura, ha informat l’Irta aquest divendres en un comunicat.

La guia adreçada a consumidors aborda temes com la preocupació per les intoxicacions produïdes pel consum per marisc, encara que ressalta que la presència de contaminants és baixa i no suposen cap risc dins d’una dieta equilibrada.

La guia adreçada a la indústria aporta consells a pescadors i distribuïdors per proveir marisc en bon estat, reduir la contaminació del producte i tècniques de cuinat, i de cara a l’administració s’ofereixen resultats d’investigacions sobre pesca per crear polítiques que millorin la seguretat alimentària.

El projecte ECsafeSeafood va començar el 2013 i ha estat finançat per la UE dins del setè Programa Marco per a la Investigació i el desenvolupament de tecnologies, coordinat per l’Institut Portuguès del Mar i l’Atmosfera (Ipma).

Ens ajudeu a fer un plató?

Fem una gran inversió per a construir un plató televisiu i poder oferir-vos així nous formats audiovisuals de qualitat.

Gràcies per fer-ho possible.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor