03.04.2017 - 19:12
BARCELONA, 3 (EUROPA PRESS)
L’Estrella Damm Gastronomy Congress ha reunit aquest dilluns a Melbourne (Austràlia) alguns dels millors xefs del planeta, com Joan Roca i Albert Adrià, a més d’altres cuiners internacionals.
Entre els ponents destaquen el xef i restaurador peruà Virgilio Martínez, del restaurant Central a Lima (Perú), el qual va ser triat millor restaurant de Llatinoamèrica el 2016 i número quatre del món per The World’s 50 Best Restaurants.
La sessió, sota el títol ‘Apropant l’alta creativitat’, també ha comptat amb l’escocès establert a Austràlia Jock Zonfrillo, del Restaurant Orana a Adelaide (Austràlia), restaurant de l’any en aquesta capital per ‘The Advertiser Food Awards’ el 2014 i 2016.
Mentre realitzaven demostracions culinàries, els xefs han parlat de proximitat i d’obertura al món en les seves cuines, i Albert Adrià ha explicat la importància de la compra de productes de temporada en tots els restaurants del seu grup.
Per la seva banda, Joan Roca ha partit d’allò més proper, com són les tapes amb les quals arrenca el menú degustació del Celler de Can Roca (Girona), inspirades en preparacions clàssiques del bar dels seus pares, fins a arribar a l’obertura al món, a través dels snacks que serveixen sota l’enunciat El Món, homenatge als sabors i ingredients que els germans Roca descobreixen en els seus viatges i amb els quals rendeixen tribut a la llibertat de crear.