L’acte de lliurament oficial dels despatxos als nous jutges es farà a Madrid el 8 de gener, després de més de 20 anys fent-se a Barcelona, on hi ha la seu de l’Escola Judicial. Segons diu el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) l’acte marxa a Madrid per a commemorar el quarantè aniversari de la constitució espanyola i el vint-i-cinquè de l’aprovació de la llei que va atribuir al CGPJ la formació dels jutges.

La constitució espanyola va suposar la creació del CGPJ, amb seu a Madrid, i el 1994 es va atribuir la formació dels jutges a aquest organisme, formació que fins aleshores era conjunta amb els fiscals. Les primeres promocions de jutges es van formar a Madrid i van rebre els despatxos a la capital espanyola. L’any 1997 es va inaugurar l’Escola Judicial a Vallvidrera, i des d’aleshores el lliurament de despatxos el presidia el rei espanyol a Barcelona en un acte solemne i multitudinari on acudien nombroses personalitats polítiques, policials i judicials, entre ells el president del CGPJ i del Suprem espanyol.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.