Aquesta tarda, al Saló de Cent de l’Ajuntament, la batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor de Barcelona 2018. Entre els premiats destaquen l’Associació Catalana pels Drets Civils, de qui el consistori valora el seu compromís amb la defensa dels drets civils i de la legitimitat democràtica; i la periodista Susanna Griso, per ‘la seva destacada tasca periodística’. En nom de l’ACDC ha recollit el premi la dona de Josep Rull, Meritxell Lluís.

Amb aquest guardó, l’Ajuntament vol reconèixer ‘la consciència ciutadana, la convivència i les virtuts i els valors cívics a aquelles persones i entitats que ho fan des de la seva labor professional o associativa’, diu el comunicat. En total, són 25 medalles anuals: 5 atorgades des de l’àmbit de ciutat i les altres 20 s’atorguen a proposta dels consells dels diferents districtes. A l’acte també han participat el tinent de batlle d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, i la geògrafa Mercè Tatjer, que ha adreçat unes paraules d’agraïment en nom de tots els guardonats.

Vegeu la resta de premiats:

Mercè Tatjer Mir. Per la seva destacada trajectòria en el camp de la Geografia i la Història urbana, especialment pel que fa al patrimoni industrial i l’espai urbà, i per les seves valuoses aportacions en la recerca sobre les condicions d’habitabilitat i higiene pública.
Susanna Griso. Per la seva destacada tasca periodística, i en especial, per la respectuosa i propera cobertura dels atemptats a Barcelona d’agost de 2017.
Rosa Maria Sardà. Per la seva destacada trajectòria artística en el món del teatre, el cinema i la televisió, que ha fet d’ella un referent de la interpretació i la cultura.
Ander Mirambell. En reconeixement de la seva carrera esportiva en la disciplina de Skeleton (tobogan), pel seu afany de superació i esperit de competició.
Associació Catalana pels Drets Civils. Pel seu compromís amb la defensa dels drets civils i de la legitimitat democràtica, com a base de la llibertat, de la igualtat, de la solidaritat, de la justícia i de la pau.
Maria Casas. En reconeixement de la seva tasca de difusió i recuperació de la memòria històrica del barri del Raval i de la seva participació en les xarxes veïnals, per a la millora del barri i de la ciutat.
Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona. Per la seva tasca en defensa dels drets laborals dels estibadors portuaris de Barcelona i pel seu arrelament al barri de la Barceloneta.
Joan Bordetas i Castell. Per la seva feina dins l’Associació de Veïns de Sant Antoni i per aportar la seva visió global sobre les necessitats del barri, del districte i de la ciutat.
Associació Fal·lera Gegantera Sagrada Familia. Per les més de tres dècades dedicades a la transmissió de la passió gegantera i pel seu compromís amb la cultura popular al barri i al districte.
Lluïsa Puigardeu. Per la seva valuosa tasca al davant del Grup de Solidaritat de la Parròquia Sant Medir, atenent famílies i persones en situació precària i treballant contra l’atur i la marginació a la Bordeta.
Bàsquet Ateneu Montserrat. En reconeixement dels seus 90 anys d’història, fomentant la participació, l’estima per l’esport i el treball en equip, al barri d’Hostafrancs.
AMPAS Unides de Les Corts. Per la seva defensa de l’escola pública catalana i dels valors que promou, com el respecte, la solidaritat i la inclusió.
Associació de Veïns de Pedralbes. Pels seus 40 anys de treball incansable en favor de la cohesió del barri de Pedralbes, en defensa de les necessitats dels seus veïns i veïnes i del seu teixit associatiu.
Josep Mentruit Gerotina. En reconeixement de la seva dedicació i treball dins el moviment veïnal en favor de la millora de les condicions de vida al barri de Les Tres Torres.
Assoaciació dee Veïns i Comissió de Festes del Barri del Farró. Pel seu treball de recolzament, promoció i millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes del barri del Farró.
Sònia Klamburg. Per la seva dedicació al món de la dansa i la tasca pedagògica de més de tres dècades, oferint una plataforma de formació i exhibició a nous professionals i nous llenguatges.
Federació de Colles de San Medir. Per la seva tasca de manteniment de la tradició de la festa de Sant Medir, aportant una visió integradora i de foment de la convivència.
Assoaciació de Familiars i Amics de Nens Oncologics de Catalunya – AFANOC. En reconeixement del seu projecte per la millora de la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies, especialment vinculat al barri de Montbau i al districte.
Anna Mª González Iglesias. En reconeixement de la seva llarga trajectòria de compromís social i lluita veïnal al barri d’Horta i al districte.
Institut Escola Antaviana. Pel seu projecte educatiu i de comunitat, inclusiu i integrador, que s’ha convertit en referent al districte de Nou Barris.
Centre d’Esplai Druida. Per la seva tasca cohesionadora i inclusiva com a espai de formació i participació comunitària, en el seu 30è aniversari.
Escola Pegaso. En reconeixement del seus 40 anys treballant per una escola pública de qualitat, arrelada al territori i en favor de la comunitat.
Pròsper Puig. Per la seva dilatada trajectòria en favor del comerç de proximitat i de qualitat i pel seu compromís amb el districte de Sant Andreu.
Pere Guarro i Palau. Per la seva forta vinculació durant més de vint-i-cinc anys a la lluita veïnal, a través de l’Associació de Veïns i Veïnes del Clot-Camp de l’Arpa
Associació Sant Martí Esport – ASME. Per les seves més de tres dècades dedicada a la promoció de l’esport com a eina de dignificació de les persones i com a vehicle de formació, educació, lleure i socialització.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.