16.03.2017 - 15:54
BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)
El consum crònic d’aigua mineral bicarbonatada sòdica en àpats principals durant almenys dos mesos redueix el risc de sofrir malalties cardiometabòliques, segons conclou un estudi liderat per l’Institut de Ciència i Tecnologia d’Aliments i Nutrició (Ictan), dependent del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).
Ho ha explicat la responsable del Grup d’Investigació Minerals en Metabolisme i Nutrició Humana de l’institut, Maria Pilar Vaquero, que ha presentat treballs recents sobre el consum d’aigua carbonatada, coneguda també com a aigua amb gas, i comercialitzada per Vichy Català, qui ha pagat l’estudi independent.
Els estudis constaten que disminueix el colesterol total i la glucosa, i manté el pes corporal en dones postmenopàusiques, així com en dones i homes adults, ha comentat la investigadora, que ha posat l’accent en la ingesta dietètica dels voluntaris.
EFECTE ALCALÍ
“En tots els estudis hem vist un efecte moderadament alcalinitzant”, ha comentat la investigadora, que ha observat que a Espanya les dietes acostumen a ser àcides per riques en consum de proteïna d’origen animal, la qual cosa genera inflamació, resistència a la insulina, feblesa muscular i osteoporosi.
Està estudiat que una dieta àcida provoca una pèrdua de calci per orina, mentre que les alcalinitzants per consum de proteïnes d’origen vegetal protegeix als ossos, ha comentat la investigadora, que ha assegurat que el consum de l’aigua bicarbonatada no eleva la pressió arterial en persones amb certa hipercolesterolemia però sanes.
“BEN ESCÀS”
Ha explicat que l’aigua és un nutrient i un aliment convertit en “bé escàs”, que és necessari per a l’equilibri hídric i àcid base, per la termorregulació, l’aportació de minerals, l’excreció de metabòlits i per a l’increment de l’eficàcia de la fibra dietètica, i és compatible amb tots els tractaments farmacològics.
El director de desenvolupament de producte Vichy Català, Alberto Cabadas, ha recordat que va ser fundada per un metge i homeópata que el 1881 va constatar les propietats de l’aigua carbonatada, i va comprar la font on actualment es troba el balneari de la companyia a Caldes de Malavella (Barcelona).