Les violentes càrregues de la policia espanyola que han fet la volta al món són més incomprensibles encara quan es pot constatar que van servir només per a interrompre la votació en 92 dels 2.315 col·legis electorals del Principat.

Segons les dades facilitades pel govern espanyol mateix el CNP va intervenir en 46 col·legis (27 a Barcelona, 6 a Tarragona, 6 a Girona i 7 a Lleida) mentre que la Guàrdia Civil intervenia en 46 més (14 a Barcelona, 12 a Tarragona, 8 a Girona i 12 a Lleida).

Això significa que la policia espanyola només va afectar el normal desenvolupament de la jornada electoral en poc menys del quatre per cent del total de col·legis, dada que qüestiona severament les xifres del desplegament que s’havien facilitat fins ara ja que impliquen l’existència de molt poques unitats.

Tenint en compte que a darrera hora de la nit es va fer un recompte de 844 ferits per l’actuació violenta de la policia espanyola això significa que en cada col·legi electoral on van aparèixer van ferir més de vuit persones de mitjana.

Es dóna la circumstància que en un altre deu per cent de col·legis les urnes van ser retirades pels Mossos d’Esquadra, sense que a hores d’ara se sàpiga amb quina finalitat.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]