La Guàrdia Civil assenyala ara el productor audovisual Jaume Roures, director general de Mediapro, en la causa oberta contra el referèndum de l’1-O que instrueix el jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena. Segons diversos mitjans espanyols, entre els quals El Mundo, la Guàrdia Civil ha lliurat un informe al Suprem en què diu que Roures ‘podria haver-se integrat en el comitè executiu’ del referèndum, ‘en qualitat de professional expert en l’àmbit de la comunicació.’

Segons aquests mitjans, l’informe diu que Roures va habilitar un centre de premsa des d’on el govern va anar informant del desenvolupament de l’1-O tant els dies previs com durant la jornada del referèndum. I troba remarcable el fet que Mediapro ‘va produir el vídeo de l’1-O, difós per la cadena de televisió TV3, en la qual van narrar els esdeveniments relacionats amb el referèndum, es van enaltir les persones que van ser capaces de fer-lo efectiu i es van difondre els missatges que interessaven la causa independentista.’

La Guàrdia Civil investiga el contingut d’un documentari, ‘1-O’, produït per Mediapro i emès a TV3. Diuen: ‘Els màxims responsables del moviment independentista són conscients que en les seves accions de comunicació tenen un paper fonamental els mitjans de comunicació social’, i afegeixen que ‘comptar amb el suport d’un proveïdor de serveis audiovisuals de l’entitat de Mediapro permetria difondre el missatge sobiranista a un públic molt més gran’.

Més informació:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb