La direcció del PDECat ha proposat de presentar-se a les eleccions municipals de l’any vinent amb la marca de Junts per Catalunya al Consell Nacional d’avui. La trobada també ha de servir per a convocar una assemblea ordinària el juliol per a fixar el rumb ideològic de la formació. La proposta es debatrà a la convenció municipalista del PDECat del 15 i 16 de juny.

La coordinadora general, Marta Pascal, ha anunciat la proposta de la direcció: ‘Creiem que ens pot donar bons resultats, ens permet de ser políticament ambiciosos’. Ha afegit que el PDECat vol obtenir més batllies a les municipals –ara com ara en té unes 440–.

El sector crític també vol que l’assemblea del juliol avaluï la feina dels membres de la direcció actual i que, si cal, en sotmetin els càrrecs a votació. Pascal va oferir d’ampliar l’executiva, que també ha de renovar la presidència després de la retirada d’Artur Mas i de la situació de provisionalitat de Neus Munté, que alhora és candidata a la batllia de Barcelona.

Pascal ha cridat a sumar per generositat i transversalitat i ha reiterat que la direcció pot reestructurar-se i ampliar-se tot permetent que els afiliats es pronunciïn també per elegir el president del partit.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb