La CUP i Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’esquerra independentista, han advertit que no pretenen ‘ni celebrar ni blanquejar l’actuació del Tribunal Suprem ni de la resta d’aparells repressors de l’estat espanyol’. Després de la declaració de l’ex-diputada cupaire Mireia Boya al TS i de la seva sortida en llibertat sense mesures cautelars, les dues organitzacions s’han posicionat així perquè consideren que ‘l’ofensiva repressiva i antidemocràtica contra l’independentisme i contra l’1-O no ha acabat, i no acabarà fins que el poble sigui lliure i, amb ell, els represaliats polítics’.

‘No pensem celebrar que la Mireia sigui deixada en llibertat mentre […] continuïn sent investigats pels tribunals espanyols’. En un comunicat conjunt aquest dimecres, les organitzacions dels cupaires han denunciat ‘una vegada més’ que la condició d’investigats respon a ‘la causa general de persecució policial i judicial de l’estat espanyol en contra del projecte polític independentista i de qualsevol moviment que pretengui qüestionar els privilegis que l’estat monàrquic espanyol protegeix’.

Les organitzacions cupaires avisen també que ‘no defalliran’ fins que els Països Catalans assoleixin ‘la llibertat’. ‘No ens rendirem, no ens han vençut, ni encara menys convençut’, insisteix el comunicat. En una missatge de solidaritat amb els dirigents a presó, també han traslladat ‘suport i coratge’ a les persones que els propers dies han estat citats a declarar al Suprem espanyol i a ‘molts altres tribunals per exercir i defensar els drets polítics i socials que corresponen a tots els pobles del món’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb