06.04.2017 - 16:24
La càrnia crea 258 ocupacions durant l’últim exercici
LLEIDA, 6 (EUROPA PRESS)
La companyia bonÀrea Corporació, amb seu a Guissona (Lleida) ha tancat els comptes del 2016 amb una facturació de 1.543 milions d’euros, un 5,5% més respecte del 2015, un resultat net de 47,24 milions d’euros, un 7,9% superior i un cash flow net de 84,14 milions.
En finalitzar l’exercici del 2016, la plantilla directa i subcontractada arribava a les 4.456 persones, 258 persones més que l’any 2015 i, en l’actualitat, al conjunt d’empreses que conformen bonÀrea Agrupa treballen 4.825 persones, ha informat aquest dijous la companyia en un comunicat.
La principal activitat de bonÀrea Corporació és la venda directa a través de les botigues bonÀrea, la qual ascendeix als 699 milions d’euros, un 7,6% superior a l’any 2015 i amb un augment en quilos del 8,9%.
A finals d’any comptava amb 450 establiments bonÀrea, 263 supermercats bonÀrea i 187 botigues bonÀrea, situats a Catalunya, Aragó, Castelló, Madrid, Guadalajara, Andorra, Navarra i La Rioja.
També ha crescut la producció de les seves deu fàbriques de pinso, que han aconseguit 1,28 milions de tones i una facturació de 339 milions d’euros, un 3,2% més que el 2015.
La seva divisió d’energia i enginyeria ha aconseguit els 258 milions d’euros, amb un creixement del 5%, la xarxa de 48 gasolineres bonÀrea ha continuat un any més entre les més econòmiques d’Espanya.
Durant el 2016 s’ha continuat amb l’habitual política de reinversió dels resultats, amb unes inversions totals de 45 milions d’euros, un 8% més que l’exercici anterior, la gran part al centre alimentari ‘La Closa’, a Guissona.
BonÀrea Cooperativa, nova denominació de la cooperativa Agropecuària de Guissona, que duu a terme totes les activitats avícoles i ramaderes d’engreix i criança d’animals, i subministra aquest bestiar a bonÀrea Corporació, va tancar l’exercici del 2016 amb un volum de vendes de 261 milions d’euros i un resultat net de 4,7 milions d’euros, amb creixements del 0,4 i 0,5% respectivament.
Al febrer, el grup alimentari va anunciar la construcció a Épila (Saragossa) d’un nou centre de producció en el qual preveu invertir 400 milions d’euros i crear 4.000 ocupacions quan el complex estigui complet, en un termini d’entre deu i dotze anys.