El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’alinea amb el PSOE, pel que fa a l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola contra les institucions catalanes, i en justifica l’aplicació.

Quant a les veus internes del PSC que demanen al partit que no doni suport al 155 o que es faci una consulta la militància, Iceta ha explicat que de les dinou intervencions que hi ha hagut avui a la reunió de l’executiva  cap l’ha demanada i ha manifestat que és ‘materialment impossible’ fer-la.

En aquesta línia, el secretari general del PSC ha assegurat que ‘no hi haurà trencament’ al partit davant l’aplicació de l’article 155, però no ha aclarit quin serà el vot de l’ex-president de la Generalitat José Montilla divendres al senat espanyol.

No obstant això, el dirigent del PSC ha defensat que encara hi ha temps pel diàleg i ha dit que concentrarà els seus esforços en ‘evitar el pitjor dels escenaris’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]