09.04.2017 - 16:53
BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)
Una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili, crema de mango, llàgrima de iogurt, mel, espècies, escorça de wasabi i ‘terra de passa-ratos’ són els ingredients de ‘Gastrimàrgia’, la tapa vencedora del tercer concurs Tapa de l’Any convocat per Estrella Damm.
És una creació de l’establiment El Tastet del Reng de Balaguer (Lleida), que s’ha alçat amb el trofeu daurat d’aquesta edició en la qual també s’ha premiat amb el segon posat a La Notaria de Palamós (Girona) per ‘Berlina cruixent de calamar en la seva tinta’ i amb el tercer a Axarquia Restaurant del Prat de Llobregat (Barcelona) per ‘Flamenquín de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega’.
La final, celebrada aquest diumenge a l’Hotel Meliá de Sitges (Barcelona), ha posat en competició a 12 tapes que van superar la semifinal celebrada al març i que van superar la selecció de 43 propostes de tota Catalunya.
El jurat ha valorat la presentació, el sabor i l’originalitat dels platerets, els autors dels quals han pogut explicar.
L’acte ha estat conduït pel xef Nandu Jubany i l’actor Quim Masferrer, als que han acompanyat la sommelier Meritxell Falgueras, la xef Ada Parellada, el periodista Milek López Iturriaga i el director gastronòmic d’Oilmotion, Carles Teixidor.