El restaurant Bo.Tic (Corçà, Baix Empordà), ha aconseguit la segona estrella Michelin.

Els restaurants Bo.TiC, de Corçà (Baix Empordà), del xef Albert Sastregener, i Cinc Sentits, a Barcelona, del cuiner Jordi Artal, han aconseguit la seva segona estrella a la Guia Michelin d’Espanya i Portugal 2021. En una gala telemàtica, també s’ha anunciat l’entrada de tres establiments catalans amb la primera estrella: Atempo de Sant Julià de Ramis (Gironès), Quatre Molins de Cornudella de Montsant (Priorat)i l’Aliança 1919 d’Anglès (Selva), que la recupera després d’haver-la perduda el 2014. Al País Valencià ha aconseguit la primera estrella Baeza & Rufete a Alacant i el restaurant la Salita a València. I a Mallorca han aconseguit la primera estrella els restaurants Béns d’Avalls (Sóller) i DINS de Santi Taura (Palma).

No s’ha incorporat cap tercera estrella a la guia, però tampoc no se n’ha llevat cap, de manera que mantenen les tres estrelles el Celler de Can Roca, Lasarte, ABaC i Quique Dacosta.

Com a novetat, la guia vermella ha incorporat una nova categoria, l’estrella Verda, en reconeixement als que vetllen per la sostenibilitat. A Catalunya l’han aconseguida set establiments: Casa Albets (Lladurs, Solsonès), Cocina Hermanos Torres (Barcelona), els Casals (Sagàs, Berguedà), l’Antic Molí (Ulldecona, Montsià), les Cols (Olot, Garrotxa), Lluerna (Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès) i Somiatruites (Igualada, Anoia). A les Illes Balears, Andreu Genestra (Capdepera, Mallorca). I al País Valencià, Ricard Camarena (València).

En la categoria Bib Gourmand, que destaca la bona relació qualitat-preu, han estat reconeguts: Arrocería Maribel (el Palmar, València), Berbena (Barcelona), Brots (Poboleda, Priorat), Ca l’Amagat (Bagà, Berguedà), Cal Xirrició (Balaguer, Noguera), Can Boqueta (Sóller, Mallorca), Casa Albets (Lladurs, Solsonès), Dos Cuiners (Mataró, Maresme), el Racó (Sant Climent de Llobregat, Baix Llobregat), es Terral (Santa Eulària del Riu, Eivissa), la Mundana (Barcelona), Miceli (Selva, Mallorca), Roc’n’Cris (Aubèrt, Vall d’Aran).

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.