Els restaurants Bo.Tic i Cinc Sentits aconsegueixen la segona estrella a la Guia Michelin
No hi ha hagut nous restaurants amb tres estrelles, però tampoc se n'ha perdut cap · Han recollit una primera estrella set restaurants de tot el país · Consulteu els premiats dels Països Catalans

Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
Els restaurants Bo.TiC, de Corçà (Baix Empordà), del xef Albert Sastregener, i Cinc Sentits, a Barcelona, del cuiner Jordi Artal, han aconseguit la seva segona estrella a la Guia Michelin d’Espanya i Portugal 2021. En una gala telemàtica, també s’ha anunciat l’entrada de tres establiments catalans amb la primera estrella: Atempo de Sant Julià de Ramis (Gironès), Quatre Molins de Cornudella de Montsant (Priorat)i l’Aliança 1919 d’Anglès (Selva), que la recupera després d’haver-la perduda el 2014. Al País Valencià ha aconseguit la primera estrella Baeza & Rufete a Alacant i el restaurant la Salita a València. I a Mallorca han aconseguit la primera estrella els restaurants Béns d’Avalls (Sóller) i DINS de Santi Taura (Palma).
No s’ha incorporat cap tercera estrella a la guia, però tampoc no se n’ha llevat cap, de manera que mantenen les tres estrelles el Celler de Can Roca, Lasarte, ABaC i Quique Dacosta.
Com a novetat, la guia vermella ha incorporat una nova categoria, l’estrella Verda, en reconeixement als que vetllen per la sostenibilitat. A Catalunya l’han aconseguida set establiments: Casa Albets (Lladurs, Solsonès), Cocina Hermanos Torres (Barcelona), els Casals (Sagàs, Berguedà), l’Antic Molí (Ulldecona, Montsià), les Cols (Olot, Garrotxa), Lluerna (Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès) i Somiatruites (Igualada, Anoia). A les Illes Balears, Andreu Genestra (Capdepera, Mallorca). I al País Valencià, Ricard Camarena (València).
En la categoria Bib Gourmand, que destaca la bona relació qualitat-preu, han estat reconeguts: Arrocería Maribel (el Palmar, València), Berbena (Barcelona), Brots (Poboleda, Priorat), Ca l’Amagat (Bagà, Berguedà), Cal Xirrició (Balaguer, Noguera), Can Boqueta (Sóller, Mallorca), Casa Albets (Lladurs, Solsonès), Dos Cuiners (Mataró, Maresme), el Racó (Sant Climent de Llobregat, Baix Llobregat), es Terral (Santa Eulària del Riu, Eivissa), la Mundana (Barcelona), Miceli (Selva, Mallorca), Roc’n’Cris (Aubèrt, Vall d’Aran).
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits