El cos docent de l’institut el Palau ha emès un comunicat amb un missatge d’unitat i de censura contra la campanya de què han estat víctimes alguns professors, acusats de segregar alumnes que no van condemnar la violència policíaca del primer d’octubre. ‘Ens sentim víctimes d’una campanya que pretén desacreditar el model educatiu públic català atribuint-li una funció adoctrinadora i promotora d’una divisió inexistent.’

Denuncien que volen convertir-los en símbol d’un suposat trencament de convivència a Catalunya. Demanen a la ciutadania que se solidaritzi amb els professors, rebutgi la judicialització d’un problema que consideren que s’hauria d’haver resolt a l’institut i alci la veu contra la criminalització dels docents.

Diuen que aquests darrers mesos, d’ençà que va començar la polèmica, el 3 d’octubre, amb una notícia del diari ABC, la pressió comunicativa ha fet molt de mal tant als alumnes com als docents: ‘En lloc d’arxivar la denuncia, la fiscalia ha impulsat un procediment judicial tant desorbitat com inadequat.’ Diuen que tenen el dret de defensar-se davant les ‘crítiques injustificades, el qüestionament de la nostra professionalitat i l’atribució de delictes que no s’han comès’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb