Els quatre presidents dels consells insulars participaran el dia 5 de maig en una conferència a la Universitat de Barcelona. L’acte ha estat organitzat pel col·lectiu Illencs, format per estudiants i gent de les Illes que viu al Principat, i serà la primera vegada que tots quatre presidents coincidiran en un acte fora de les Illes.

Illencs ja ha fet més conferències i taules rodones per explicar la realitat de les Illes a la gent que viu a Catalunya. Dins aquests actes, es va proposar de portar els quatre presidents a Barcelona: Miquel Ensenyat, de Mallorca; Maite Salord, de Menorca; Vicente Torres, d’Eivissa; i Jaume Ferrer, de Formentera. Principalment, s’hi tractarà de tres punts: explicar què és el consell com a institució, repassar com se’l van trobar els presidents respectius i definir els grans objectius, i parlar dels Països Catalans, del procés cap a la independència de Catalunya i de les aspiracions sobiranistes de cada illa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]