El xef Quique Dacosta clausurarà el primer Congrés ‘Paisatge, Turisme i Innovació’

  • El centre cultural de La Nau de la Universitat de València (UV) acollirà este dilluns, 14 de novembre, el primer Congrés 'Paisatge, Turisme i Innovació', organitzat per la institució acadèmica i l'Agència Valenciana del Turisme. Les 250 places ja s'han cobert. El rector de la Universitat, Esteban Morcillo, i el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, presidiran l'acte de clausura. Abans, a les 17.00 hores, el xef Quique Dacosta oferirà la conferència 'Paisatge i sabors'.

VilaWeb
11.11.2016 - 12:13

VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)

El centre cultural de La Nau de la Universitat de València (UV) acollirà este dilluns, 14 de novembre, el primer Congrés ‘Paisatge, Turisme i Innovació’, organitzat per la institució acadèmica i l’Agència Valenciana del Turisme. Les 250 places ja s’han cobert. El rector de la Universitat, Esteban Morcillo, i el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, presidiran l’acte de clausura. Abans, a les 17.00 hores, el xef Quique Dacosta oferirà la conferència ‘Paisatge i sabors’.

Paisatge i turisme són dues realitats íntimament relacionades, una sinergia que es posarà de manifest en el primer Congrés ‘Paisatge, Turisme i Innovació’, l’organització del qual s’ha realitzat des del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

Especialistes de diverses disciplines analitzaran els factors que emboliquen el binomi paisatge-turisme: el turisme cultural i natural, el paisatge accessible, la importància de les xarxes socials en l’experiència del turista i, evidentment, el turisme gastronòmic.

A les 09.30 hores tindrà lloc l’acte d’obertura a càrrec del vicerector de Participació i Projecció territorial, Jorge Hermosilla; la directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete; i la coordinadora del congrés i cap d’Iniciatives del mateix Vicerectorat, Walesska Schlesinger.

Rafael Mata, catedràtic d’Anàlisi Geogràfic Regional de la Universitat Autònoma de Madrid, impartirà la ponència inaugural titulada ‘Paisatge i turisme: de l’estandardització a les experiències singulars’. El professor Mata és especialista en geografia rural, paisatge i medi ambient. Ha estat director de l’Atles dels Paisatges Espanyols i en els últims 15 anys ha redactat diversos plans d’ordenació del territori d’àmbit subregional en diferents comunitats autònomes, així com la posada en valor dels seus paisatges.

A continuació hi ha programades quatre taules rodones, dos al matí i dos a la tarda. La primera d’estes tindrà com a objectiu analitzar les experiències d’èxit en el territori valencià d’interès natural i cultural. Serà moderada pel professor de la Universitat de València Emilio Iranzo, i participaran Francisco Celda (Avensport), Belén Miguel (Patronat Municipal de Turisme de Peníscola), Daniel Mayo (Hotel Paisaje Vivood Benimantell) i Rosa María Rodríguez Artola (Universitat Jaume I).

La segona taula, moderada per la professora Rosa Yagüe (Universitat de València), abordarà la temàtica del Paisatge Accessible. Intervindran en el debat Mercè Luz Arqué (cap del departament de Cultura i Oci de la Fundació ONCE), Miguel Nonay (director executiu de ‘Viatgers sense límit’ i blogger de www.asaltodemata.com), Diego J. González Velasco (general mànager de AccesTurismo) i Pilar Furió (creadora del projecte yotambienviajo.com).

La jornada vespertina començarà amb la taula rodona ‘Sabors del paisatge valencià: paisatge, turisme i innovació’, moderada per la catedràtica Amparo Cervera (Universitat de València). En aquest col·loqui participaran José Benlloch (Sequer Lo Blanch), Paco Higón (Verema), Luis Gil-Orozco (Ruta del Vi Utiel-Requena), Marta Templado (TURIART i Gestora Agriculturaltours) i Silvia Sanz (Universitat de València). L’última taula rodona, titulada ‘Paisatge 2.0’, té per objecte analitzar el paper de les xarxes socials en el turisme i el paisatge. El moderador serà Gregorio García (director del Màster en Turisme de la Universitat de València) i intervindran Gerson Beltrán (geògraf/Geolocalització-Geomarketing-Geoturisme), Álex Díaz (Grup senderista ‘Casiaventurilla’) i Ana Santos (Igger, Founder&CEO Eventosfera, SocialTrip, creadora de la marca ‘Siente Teruel’, etcètera).

PRODUCTE AUTÒCTON

A les 17.00 hores, el xef amb tres estrelles Michelin Quique Dacosta impartirà la conferència ‘Paisatge i sabors’. El cuiner analitzarà les sinergies entre turisme i gastronomia i reivindicarà la importància del producte autòcton per a elaborar una cuina d’avantguarda que sorprengui al comensal.

Finalment, presidiran l’acte de clausura el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer. La trobada conclourà en el Claustre de La Nau amb una degustació de productes valencians i una audició musical.

La coordinadora del Congrés, Walesska Schlesinger, ha explicat que l’interès del públic ha estat molt alt, “les inscripcions ja s’han tancat a causa de a la rapidesa amb la qual s’ha cobert l’aforament de 250 persones”, ha assegurat. I ha afegit que l’objectiu d’este Congrés és “visualitzar les diferents experiències i productes turístics que s’han originat a partir de les característiques paisatgístiques de la Comunitat Valenciana”.

El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, ha assenyalat que este primer Congrés forma part d’una iniciativa conjunta entre la Universitat de València i l’Agència Valenciana del Turisme, que recull la producció d’un vídeo televisiu, la realització de dues exposicions itinerants i l’edició de diverses publicacions.

Esta acció està organitzada per l’Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València en el marc del conveni de col·laboració subscrit per les dues entitats en 2016 per al foment de la investigació i la innovació en el sector turístic valencià.

Ens ajudeu a fer un plató?

Fem una gran inversió per a construir un plató televisiu i poder oferir-vos així nous formats audiovisuals de qualitat.

Gràcies per fer-ho possible.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor