04.04.2017 - 17:59
Enoterra aspira a convertir-se en màster franquícia amb tres obertures més el 2018
BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)
El xef estrella Michelin Fran López ha obert juntament amb el seu germà, l’empresari Joaquim López, l’Enoterra Fast Good, un restaurant situat en el número 1 de la Ronda Universitat de Barcelona que neix amb la vocació de convertir-se en màster franquícia amb la marca Enoterra i que pretén obrir tres establiments més el 2018.
Es tracta del nou projecte empresarial de restauració impulsat pels germans López de Villa Retiro Grup, que integra també els restaurants Villa Retiro de Terres de l’Ebre (Tarragona) i Xerta Restaurant de l’hotel Ohla Eixample de Barcelona, amb una Estrella Michelin cadascun, entre altres negocis.
“Oferim alta gastronomia a un preu assequible, apostant pel quilòmetre zero”, ha explicat Fran López en la presentació del local, la carta del qual compta amb una gran varietat d’entrepans artesans –amb cinc varietats de pans i un sense gluten–, amanides, cremes, tapes i vins naturals.
Algunes de les seves especialitats són l’entrepà de xai –amb 24 hores de cocció– i el de pollastre a baixa temperatura, i gran part de les verdures provenen d’un hort que els germans tenen a L’Aldea (Tarragona).
“És molt important incidir en la importància de la gastronomia com a cultura, però també com a salut i per ensenyar bons hàbits alimentaris als nens”, ha destacat Joaquim López, que ha sostingut que el nou establiment no es posiciona com a un local de menjar gurmet, sinó de menjar artesà amb essència mediterrània.
A més, els plats i entrepans s’acompanyen amb els vins procedents del celler Pagos de Híbera (DO Terra Alta) de Villa Retiro Grup, com el Modernista i L’Indià, en les versions blanc i negre en tots dos casos.
Els germans López han invertit a través d’Enoterra, la seu dels quals està a Xerta (Tarragona), un total de 275.000 euros en aquest nou establiment, amb capacitat per a 30 comensals als quals se sumaran entre 20 i 30 més quan el local obri la seva terrassa.
De cara al 2018, Joaquim López ha indicat que l’objectiu és obrir tres establiments Enoterra més a Barcelona, dels quals dos seran franquícia, i la inversió mínima per obrir un establiment Enoterra, d’uns 100 metres quadrats, és de 250.000 euros.