El Tribunal Constitucional espanyol ha donat la raó a la Generalitat i ha tombat la maniobra del ministre espanyol José Ignacio Wert per a imposar el castellà a l’escola a través de fons públics. El ministre pretenia que el govern català avancés 6.000 euros per cada alumne que demanés l’escolarització en castellà. D’aquesta manera, pretenia que aquests alumnes poguessin pagar l’escola privada en cas que no hi hagués oferta pública en les condicions volgudes.

El TC considera que aquest sistema no respecta el repartiment de competències entre l’estat espanyol i Catalunya i per això ha estimat parcialment el recurs de la Generalitat contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l’Educació (LOMCE) i ha anul·lat alguns dels preceptes impugnats perquè considera que envaeixen competències en matèria d’educació.

Es refereix, en concret, a la capacitat del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport espanyol –per mitjà de l’alta inspecció d’Educació– de decidir sobre l’escolarització d’aquests alumnes en centres privats i al seu finançament. El ponent de la sentència, aprovada per unanimitat, ha estat Fernando Valdés Dal-Ré.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]