03.05.2017 - 19:58
BARCELONA, 3 (EUROPA PRESS)
El restaurant La Terraza del Claris, de l’hotel barceloní Claris, ha presentat aquest dimecres la seva carta renovada pel cuiner Aurelio Morales, també responsable del restaurant Cebo de l’hotel madrileny Urban (igualment de la cadena Derby).
En una trobada amb periodistes, Morales ha explicat que la carta que ha preparat per a la Terraza del Claris i la que porta al Cebo s’assemblen en el nivell de qualitat i en l’origen: “És cuina de ‘quilòmetre 500’: només usem productes de Madrid i de Catalunya”.
Ha concretat que la carta madrilenya del Cebo és més conceptual que la del Claris, “més despreocupada, més per a tots els públics”, encara que ha reivindicat la cura per la tècnica que ell i el seu equip apliquen a tots dos restaurants.
“LA TÈCNICA NO ESTÀ BEN VISTA”
Morales ha lamentat que ara “la tècnica no està ben vista” com en la cuina espanyola, com si ho va estar abans, i ho ha atribuït possiblement al fet que alguns l’ataquin perquè no poden pagar-la i a una possible saturació deguda al fet que han sorgit mals imitadors dels autèntics innovadors dels últims anys.
“Aquest corrent antitècnica és com tornar al cinema en blanc i negre”, ha dit, i ha matisat que creu que no s’està donant tant a Catalunya com a Madrid.
Morales es va formar en El Bulli, Tickets, Àbac i Echaurren, ha estat cap de cuina del Miramar, i aquest dimecres ha volgut destacar l’equip que l’envolta des de fa anys: ha subratllat la seva col·laboració amb Daniel Hernández –xef executiu de l’hotel Claris– i amb Daniel del Val –cap de cuina de la Terraza–; els tres, d’Alcalá d’Henares.
El director de Derby Hotels Collection, Joaquim Clos, ha presentat Morales destacant també que el cuiner sempre remarca la col·laboració amb el seu equip.
LA CARTA
Els plats de la Terraza s’inspiren en el mediterrani i inclouen un menú amb aperitiu, entrant, plat principal i postres, a més d’un menú-degustació de migdia o nit amb set plats.
En la carta destaquen el canelò de carabiners, salsa americana i gelatina de tòfona; rap, ‘trinxat’, musclos i ‘beurre blanc’; steak tartar i gelat de mostassa; i el boteller Carlos Pérez ha seleccionat 150 referències de vi.