La socialista Susana Díaz guanyaria les eleccions a Andalusia amb 45-47 escons, segons l’enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) que s’ha fet pública poques hores abans de l’inici de la campanya electoral. El sondatge preveu un triple empat en la segona posició: PP i Ciutadans obtindrien entre 20 i 22 escons i Podem n’aconseguiria 20. D’aquesta manera, en relació a les últimes eleccions andaluses del 2015, el PP perdria entre 11 i 13 diputats que anirien a parar a Ciutadans. D’altra banda, el CIS preveu que Vox tingui un diputat.

Susana Díaz repetiria pràcticament el resultat de fa 3 anys, es quedaria amb els 47 actuals o en podria perdre dos, segons el sondatge. Així doncs, es quedaria a 8-10 diputats de la majoria absoluta que al parlament andalús se situa en 55 escons. Per tant, necessitaria arribar a acords amb Ciutadans o Podem.

Podem repetiria els 20 escons que té actualment a la cambra mentre que Ciutadans creix exponencialment dels 9 actuals fins als 20-22. D’aquesta manera, recull els 11-13 diputats que les enquestes assenyalen que perd el PP.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb