El consell de ministres ha decidit aprovar un avantprojecte de llei per ampliar els supòsits de delictes amb pena de presó permanent revisable. Si fins ara hi havia vuit delictes que podien tenir aquesta pena, com els assassinats després de violació, els assassinats terroristes, el genocidi o l’assassinat del cap d’estat, l’executiu del PP vol que també es pugui aplicar a altres delictes: assassinat amb obstrucció de la recuperació del cadàver; l’assassinat després segrest; la violació en sèrie; la violació a un menor després d’haver estat privat de llibertat o torturat i, finalment, a les morts ocasionades per incendis o alliberament d’energia nuclear o elements radioactius.

Així ho ha explicat en conferència de premsa el ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, que ha justificat aquesta decisió perquè existeix ‘una demanda social’, alhora que ha descartat que sigui una mesura electoralista.

Ha fonamentat els motius d’aquesta ampliació en què la majoria de països europeus inclou la pena de presó permanent revisable en el seu ordenament jurídic, amb governs de diferent color polític. ‘És una qüestió molt consolidada i no conec cap govern que s’estigui plantejant la revisió’, ha dit.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.