El consell de ministres ha decidit aprovar un avantprojecte de llei per ampliar els supòsits de delictes amb pena de presó permanent revisable. Si fins ara hi havia vuit delictes que podien tenir aquesta pena, com els assassinats després de violació, els assassinats terroristes, el genocidi o l’assassinat del cap d’estat, l’executiu del PP vol que també es pugui aplicar a altres delictes: assassinat amb obstrucció de la recuperació del cadàver; l’assassinat després segrest; la violació en sèrie; la violació a un menor després d’haver estat privat de llibertat o torturat i, finalment, a les morts ocasionades per incendis o alliberament d’energia nuclear o elements radioactius.

Així ho ha explicat en conferència de premsa el ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, que ha justificat aquesta decisió perquè existeix ‘una demanda social’, alhora que ha descartat que sigui una mesura electoralista.

Ha fonamentat els motius d’aquesta ampliació en què la majoria de països europeus inclou la pena de presó permanent revisable en el seu ordenament jurídic, amb governs de diferent color polític. ‘És una qüestió molt consolidada i no conec cap govern que s’estigui plantejant la revisió’, ha dit.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb