Josep Maria Jové ha estat destituït com a secretari general de la Vice-presidència i d’Economia i Hisenda.

El decret, aprovat en un consell executiu extraordinari al Palau de la Generalitat, cerca protegir-lo de la multa imposada ahir pel TC de 12.000 euros diaris. El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha explicat que l’alt tribunal demanava a Jové una sèrie d’accions que és impossible que pugui fer mentre està detingut i entén que la millor manera de protegir-lo del que considera un despropòsit, és el decret de cessament. Així mateix, ha reiterat el seu reconeixement, agraïment profund i confiança cap al fins ara secretari general de la Vice-presidència.

En la publicació del decret el president i el vicepresident de la Generalitat han fet servir la fórmula ritual per agrair la seva feina però han afegit un agraïment especial i gens habitual pel ‘seu compromís i determinació en defensa de la democràcia’ i per la seva ‘lleialtat al govern de Catalunya’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]