La Conselleria de Justícia, que encapçala Gabriela Bravo, ha blindat un pressupost de 9,4 milions d’euros per a la memòria històrica, que es repartirà en dotze anys. La partida serà inamovible, fins i tot si les forces del Botànic perden les eleccions del maig vinent, i servirà per a finançar el banc d’ADN que el president de la Generalitat, Ximo Puig, es va comprometre a activar.

La conselleria no creu que el banc demani una gran inversió, perquè tindrà la seu en un edifici de titularitat pública i no hi haurà gaire personal. El pressupost de memòria històrica d’enguany és d’1,2 milions, però inicialment el Consell no preveia de crear el banc d’ADN. A l’octubre les conselleries de Justícia i de Sanitat signaran conjuntament el punt de partida del registre de dades genètiques.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb