Aquest cap de setmana, la Bisbal d’Empordà es convertirà en la capital circense del país perquè s’hi farà la Fira del Circ al Carrer. Durant tres dies, els carrers més cèntrics del poble s’ompliran de mostres de totes les disciplines del circ contemporani: cabaret, trapezi, clown, aeri, diàbolo, malabars, màstil… En total, s’han programat seixanta-cinc funcions d’una quarantena de companyies d’arreu. La majoria dels espectacles són de franc.

La companyia francesa La Rotative s’encarregarà de l’espectacle inaugural amb la producció vertiginosa La Roue de la Mort. Fent honor al seu nom, la proposta ofereix un espectacle impressionant: una colla de cambrers s’afanyen a servir el públic des d’una roda de metall gegant suspesa a deu metres. Es tracta d’un joc d’equilibris i malabars que va contra el temps marcat pel moviment circular de la roda.

A la fira també hi haurà estrenes, com ara Be god is, el darrer espectacle de la companyia catalana Espai Dual. Es tracta d’un xou divertidíssim que combina música, humor i teatre gestual, i que genera una gran complicitat amb el públic. També s’hi faran l’espectacle inèdit Suite, de la companyia de la pallassa Pepa Plana, i Ambar, el darrer projecte de Bot Project, que explica el camí vivencial de dos immigrants de la València rural que troben la seva font de subsistència i saviesa en el món del circ.

El plat fort de diumenge serà l’actuació de la companyia africana resident a Itàlia Circo e Dintorne, que farà exercicis impossibles. Cinc acròbates d’estil americà però amb sang africana presenten, a ritme de rhytm & blues, l’espectacle The Black Blues Brothers. L’espectale OOPart!, de la companyia andalusa Tresperté, tancarà la fira. En aquesta actuació, la peculiar tripulació d’un artefacte mecànic oferirà un viatge ple d’històries humorístiques i còmiques.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]