delta administracions

Els batlles i les comunitats de Regants del delta de l’Ebre han fet una crida contundent i agònica a les administracions perquè posin recursos i calendari a les mesures que han consensuat per frenar la regressió de la plana deltaica, ara que el temporal ha evidenciat com mai la seva fragilitat. En la presentació del Pla Delta de la Taula de Consens i davant de nombrosos representants polítics han exigit actuacions immediates per no convertir els habitants del Delta ‘en els primers refugiats climàtics d’Europa’. Proposen una solució estructural que implica fer arribar més sediments, complementada amb més sorra a les platges, la millora dels sistemes dunars i saladars, fer els camins de guarda per protegir les badies o dics submergits.

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha compromès a actuar, ‘sense embuts, amb urgència i emergència’ perquè el temps per al Delta s’acaba. El president ha defensat que els efectes ‘sense precedents’ del temporal requereixen ‘solucions sense precedents’ per remeiar ‘amb esforç, la indeterminació de totes les administracions fins ara’. Torra ha entomat la petició de treballar un pla d’acció, un calendari i un pressupost que caldrà consensuar amb el govern espanyol. El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha reiterat ‘la sensibilitat’ de l’executiu estatal amb els problemes del Delta i ha defensat que aquesta acció que se’ls reclama ‘ha de ser la definitiva’. ‘Ens en sortirem’, ha defensat.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb