Fotografia: @CatalaMaulet

Centenars de persones han respost a la crida del col·lectiu #MeridianaResisteix i s’han mobilitzat avui al vespre a Barcelona contra la repressió. La manifestació ha començat a la cantonada de la Meridiana amb el carrer Independència i ha avançat cap a Fabra i Puig. Els Mossos i la Guàrdia Urbana han vigilat que no hi hagués incidents durant el recorregut, atès que alguns dies hi ha hagut intents d’atropellament. Al final, s’ha llegit un manifest i hi ha hagut una actuació musical.

La mobilització també pretenia de celebrar la capacitat de resistència de la protesta diària de la Meridiana. Dilluns hi ha una convocatòria antifeixista arran de l’amenaça ultra, i dimecres farà cent dies del tall diari a l’avinguda Meridiana de Barcelona i de la sentència del procés.

La Guàrdia Urbana hi ha comptat mig miler de manifestants. S’hi han cridat consignes com ara ‘Què vol aquesta tropa? Un nou estat d’Europa!’, ‘Què vol aquesta gent? Catalunya independent!’, ‘Fora les forces d’ocupació!’ o ‘Llibertat presos polítics!’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb