Els 11 cellers catalans amb denominació d’origen de Catalunya afectats per la covid-19 ja poden demanar els ajuts del Departament d’Empresa i Coneixement. Aquests estan dotats amb 1,65 milions d’euros. S’adrecen als cellers amb treballadors d’alta afiliats al sistema especial per a treballadors per compte d’altri agraris i que hagin patit una reducció de la facturació d’un mínim del 20% entre el 14 de març i el 20 de juny de 2020. La subvenció consisteix en una aportació màxima de 1.200 euros per treballador i amb un màxim de 6.000 euros per celler. Les sol·licituds es podran presentar telemàticament a través del Canal Empresa fins el 17 de desembre.

L’afectació de la pandèmia en l’activitat d’aquests cellers s’explica, fonamentalment, per l’aturada de l’activitat del canal de distribució a hotels, restaurants, bars i cafeteries a causa del seu tancament.

Les exportacions agroalimentàries de Catalunya durant el primer semestre de 2020 han crescut. Però en el sector del vi i el cava, que representen el 4,07% de les exportacions, han disminuït un 13,55% en valor i un 5,49% en volum respecte del mateix període de 2019. Els consells reguladors de les denominacions d’origen preveuen que la disminució dels ingressos dels cellers serà de fins al 35% respecte de l’any anterior.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.