L’ex-consellera d’Afers Socials, Treball i Família, Dolors Bassa, ha encoratjat el seu successor, Chakir El Homrani, a treballar per ‘millorar la cohesió social pensant en una igualtat efectiva i on tothom tingui les mateixes oportunitats’. En una carta enviada al nou conseller i a la qual ha tingut accés l’ACN, Bassa també destaca la necessitat ‘d’aprofundir en la concentració empresarial i sindical que permeti avançar amb força en la competitivitat de les petites i mitjanes empreses i en els treballadors autònoms’.

En la missiva, Bassa lamenta que ‘si la situació fos normal’, El Homrani hauria pres possessió al Palau de la Generalitat i després s’haurien trobat al departament per fer un resum de la legislatura anterior. ‘Però vivim en l’excepcionalitat’, assenyala la consellera, que es posa a disposició del nou titular de Treball, Afers Socials i Família des de la presó d’Alcalá-Meco.

Bassa també anima el nou conseller a seguir ‘la premissa de la passada legislatura “La millor política social és un treball digne”‘. ‘Crec que continua sent molt vigent. Procés i progrés són les dues cares de la mateixa moneda’, afirma Bassa en la carta, on també recorda al nou conseller la implementació de la renda garantida que ambdós van negociar amb la comissió de la ILP la passada legislatura.

D’altra banda, Bassa també destaca la necessitat de ‘continuar avançant en el reglament de la llei LGTBI, en la concertació social i el dret a l’autonomia de les persones’, en la tasca dels professionals dels serveis socials i en els programes del SOC. La consellera empresonada també fa menció del repte de la ‘socialització dels nous joves (menors) que arriben sense papers a Catalunya amb la visió d’un futur millor’ i d’assolir un salari mínim superior als 1.000 euros, entre d’altres, com treballar per a ‘una economia més sostenible, més social, més igualitària i més pensada per a les persones’. ‘I tantes i tantes altres idees i propostes que compartim per un país nacional i socialment avançat’, afegeix Bassa.

La carta acaba amb l’agraïment a El Homrani per la seva ‘força i valentia en assumir la responsabilitat, en aquests moments tan complicats’ i es posa a la seva disposició. ‘Conseller, estic a la teva disposició, ara mateix a la cel·la 68 de la presó d’Alcalá-Meco i sempre amb el pensament en llibertat per treballar pel bé general al servei de les persones del nostre país’, finalitza la carta.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb