Barcelona dissenya una estratègia per impulsar la sobirania alimentària i el consum responsable

  • L'Ajuntament de Barcelona ha dissenyat l'Estratègia d'Impuls de la Política Alimentària de Barcelona, a través del Comissionat d'Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, per impulsar des de l'administració una política dirigida cap a la sobirania alimentària i el consum responsable, ha informat aquest diumenge en un comunicat.

VilaWeb
18.03.2017 - 11:11

BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Barcelona ha dissenyat l’Estratègia d’Impuls de la Política Alimentària de Barcelona, a través del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, per impulsar des de l’administració una política dirigida cap a la sobirania alimentària i el consum responsable, ha informat aquest diumenge en un comunicat.

El pla també pretén treballar en la producció agroecològica, els circuits tancats de comercialització i la presència del producte agroecològic i de proximitat als mercats municipals, a més de lluitar contra el malbaratament dels aliments.

Aquest conjunt d’accions, que ja s’estan desenvolupant segons el consistori, s’impulsaran durant aquest mandat des de les diferents àrees municipals amb un pressupost total d’11,49 milions d’euros i una inversió total de gairebé 560.000 euros.

FASES

En la fase de producció de l’estratègia impulsada per l’Ajuntament de Barcelona es preveu ampliar la pràctica de l’agricultura urbana i augmentar la producció d’aliments de manera ecològica, per la qual cosa el consistori recolzarà aquelles iniciatives que promoguin els bancs de terres per facilitar el seu accés i el seu ús agrari.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha explicat que vol impulsar els bancs de llavors de varietats locals i incorporar nous perfils laborals agroecològics en plans de formació i ocupacionals de Barcelona Activa.

En la fase de distribució, ha apuntat que s’han de promoure els circuits curts de comercialització amb l’impuls de mercats de venda directa, i ha posat d’exemple la idea de construir un pavelló en Mercabarna per vendre únicament productes ecològics.

En matèria de gestió de residus, el consistori vol minimitzar els residus que provoca el sistema alimentari amb un pla de prevenció als centres educatius, i també s’ha remarcat la importància de sensibilitzar a la ciutadania per difondre els beneficis d’un consum responsable i saludable.

Ens ajudeu a fer un plató?

Fem una gran inversió per a construir un plató televisiu i poder oferir-vos així nous formats audiovisuals de qualitat.

Gràcies per fer-ho possible.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor