La Secció 3a de l’Audiència de Girona ha acordat mantenir la presó preventiva per a dos joves detinguts durant les protestes contra la sentència. Un d’ells en Charaf, el noi de 18 anys detingut el 16 d’octubre. Així ho ha anunciat el seu advocat Benet Salellas, que diu que preval l’origen del pres i el context polític dels fets.

Un dels arguments esgrimits per la jutgessa Maria Elena Román Aita a la interlocutòria que va dictar-ne l’empresonament és que va ser un menor estranger tutelat per la Generalitat i té nacionalitat marroquina. Charaf, que està acusat de desordres públics, atemptat a agents de l’autoritat, lesions i danys, està tancat a la presó del Puig de les Basses.

Aquest matí s’ha fet una concentració de suport davant del Palau de Justícia de Girona.

L’Audiència considera que es manté el risc de fugida. Una circumstància que els lletrats dels joves consideren que no es dóna perquè tenen arrelament. En un dels casos, la defensa aportava l’empadronament a Girona i el fet d’haver cursat estudis d’hostaleria. Tot i això l’Audiència considera ‘insuficients’ els motius i ha decidit mantenir-los empresonats.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.