El ministre de Finances, Jordi Cinca, s’ha trobat avui amb el secretari responsable de nous ingressos del Fons Monetari Internacional (FMI), Tom R. Rumbough, per donar un nou impuls a les converses –ja començades– perquè Andorra esdevingui membre d’aquest organisme financer.

En la reunió, Cinca ha detallat el procés de reformes econòmiques i financeres que Andorra ha desenvolupat aquests darrers anys. Cinca ha manifestat que la participació d’Andorra a l’FMI aniria acompanyat de la política de participació amb més organismes internacionals, com ara el Moneyval i el Global Forum (OCDE). Per ell, l’aproximació d’Andorra al Fons Monetari Internacional pot oferir més estabilitat i credibilitat al sistema financer al Principat.

Durant la reunió s’han concretat aspectes del contingut de l’expedient de sol·licitud d’ingrés d’Andorra com a membre de l’FMI. Aquesta documentació es completarà ben aviat. Una vegada tramitada la sol·licitud, el procediment d’ingrés pot allargar-se un any.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]