05.04.2017 - 16:03
El barceloní Disfrutar és premiat com el restaurant amb més potencial
GIRONA, 5 (EUROPA PRESS)
El Celler de Can Roca de Girona s’ha situat en tercera posició en la llista de The World’s 50 Best Restaurants de la revista britànica Restaurant, donada a conèixer aquest dimecres, caient un lloc respecte a l’any passat.
El restaurant dels tres germans Roca també ha rebut el premi al local més acollidor i hospitalari de la llista d’aquest any, en la qual dominen França, Espanya i els Estats Units amb sis restaurants cada país, ha informat l’organització en un comunicat.
Joan i Jordi Roca han celebrat el premi a Melbourne (Austràlia), ciutat on ha tingut lloc la cerimònia 2017, mentre que Josep s’ha quedat a càrrec del restaurant a Girona i ha declarat als periodistes que el tres és “un número màgic”.
“És un número que no havíem ocupat mai, portem nou anys entre els cinc primers i set anys entre els tres primers”, ha recordat, i és que l’establiment va arribar a ocupar el primer lloc el 2013 i 2015.
També ha destacat que el premi d’aquest any com a restaurant que millor tracta els seus clients “és un afalac per a tot l’equip de sala”.
Aquest 2017, el primer lloc de la llista ha estat per al novaiorquès Eleven Madison Park i el segon per a l’italià Osteria Francescana, de Modena, que era el primer el 2016.
Entre els triats d’aquest any també figuren els establiments barcelonins Tickets Bar, d’Albert Adrià (lloc 25), i Disfrutar, de tres xefs formats a El Bulli –Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch– (premi al restaurant amb més potencial i lloc 55 de la llista).
De la resta d’Espanya, destaquen l’Asador Etxebarri, que puja quatre esglaons fins a la sisena posició, mentre que Mugaritz, a Sant Sebastià, ocupa el novè lloc.