Mohamed Houli, el ferit en l’explosió d’Alcanar i el primer dels quatre vinculats als atemptats de Barcelona i Cambrils que declaren davant el jutge Fernando Andreu, ha ratificat el que ja va explicar davant els Mossos d’Esquadra durant els cinc dies d’arrest incomunicat a Barcelona. Fonts coneixedores de la declaració expliquen que hauria confirmat que el grup estava planificant des d’Alcanar un o diversos atemptats a Barcelona de forma imminent. De fet, els Mossos situen la casa de la localitat tarragonina com a escenari on es preparaven els explosius per a cometre aquests atacs.

La fiscal de l’Audiència espanyola Ana Noé ha sol·licitat l’ingrés a la presó incondicional i sense fiança. Les citades fonts han indicat que el detingut ha respost a totes les preguntes que se li han formulat per part de la fiscal i que estan relacionades amb els fets previs als atemptats de Barcelona, com per exemple quina relació tenien els morts i ell en l’explosió d’Alcanar amb la resta d’integrants de la cèl·lula gihadista.

L’advocat demana llibertat
Després de finalitzar la declaració de Houli, l’advocat defensor del sospitós ha sol·licitat per a ell la seva llibertat, encara que amb la imposició de mesures cautelars. Per contra, la fiscalia ha demanat que el jutge decreti presó incomunicada i sense fiança.

Després de l’interrogatori del sospitós, el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 4 ha ordenat una pausa i tornarà a reprendre les declaracions de la resta dels presumptes terroristes detinguts a les 15.00 hores.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]