BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

La farmacèutica catalana Almirall ha anunciat aquest dimarts el llançament de Nano4Derm, un projecte d’investigació en col·laboració amb l’Institut de Ciència dels Materials de Barcelona (Icmab-Csic) i amb el Centre Tecnològic Leitat enfocat a la nanomedicina aplicada al tractament de malalties dermatològiques.

En el marc d’aquest projecte d’investigació, es desenvoluparan noves formulacions innovadores amb principis actius nanoencapsuladors per al tractament tòpic de malalties inflamatòries de la pell, com l’acnè i la psoriasi, ha informat en un comunicat.

Els centres d’investigació Icmab-Csic i Leitat s’encarregaran de desenvolupar diferents prototips de nanocàpsules que continguin principis actius, mentre que Almirall assumeix el desenvolupament de formulacions que continguin els actius encapsulats.

A més, Almirall i Leitat, a través d’estudis preclínics, avaluaran tant les noves nanocàpsules com les formulacions amb la finalitat de seleccionar la millor solució per abordar les necessitats mèdiques no cobertes en el tractament tòpic per a l’acnè i la psoriasi, i aquesta col·laboració permetrà el desenvolupament de dos tipus de nanocàpsules, quatsome i nanocàpsules polimèriques.

El projecte està finançat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat a través de la convocatòria 2016 del Programa Estatal de R+D+i, cofinançat per fons Feder de la Comissió Europea.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]