Agro.- Els cellers de la DO Catalunya veremen menys raïm per la sequera però de més qualitat

  • Els cellers de la Denominació d'Origen (DO) Catalunya han veremat al l'equador de la campanya menys quantitat de raïm que l'any passat a causa de la sequera, però destaquen que el producte és de més qualitat que altres vegades, han informat aquest dimarts en un comunicat.

VilaWeb
20.09.2016 - 13:59

TARRAGONA, 20 (EUROPA PRESS)

Els cellers de la Denominació d’Origen (DO) Catalunya han veremat al l’equador de la campanya menys quantitat de raïm que l’any passat a causa de la sequera, però destaquen que el producte és de més qualitat que altres vegades, han informat aquest dimarts en un comunicat.

El total de quilos collits a l’equador de la campanya és de 23 milions, una xifra semblant a la de l’any anterior però que fixa les previsions anuals per sota de la campanya passada, que ha estat de gairebé 51 milions de quilos.

Tot i la sequera de l’hivern, les pluges primaverals han garantit una bona floració i un bon desenvolupament vegetatiu dels ceps, que han presentat una qualitat de raïm millor a l’aspecte sanitari i en la graduació alcohòlica, que se situa en una mitjana de 12,6 graus.

Les varietats de maduració més primerenca com chardonnay, moscatell, macabeu o garnatxa, en cas de raïm blanca, i merlot i ull de llebre en raïm negra, ja han estat gairebé recol·lectades.

La D.O. Catalunya és la D.O. catalana més gran amb més de 60 milions d’ampolles comercialitzades a l’any, i es nodreix de més de 40.000 hectàrees de vinya, cultivades per 6.000 viticultors de més de 200 cellers.

Ens ajudeu a fer un plató?

Fem una gran inversió per a construir un plató televisiu i poder oferir-vos així nous formats audiovisuals de qualitat.

Gràcies per fer-ho possible.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor