29.03.2017 - 19:22
BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)
L’Associació d’empreses de Distribució i Logística de Begudes i Alimentació de Catalunya (Adiscat) preveu que les vendes dels seus associats creixin entre un 3% i un 5% aquest 2017, després que l’any passat el sector de la distribució a hostaleria registrés un repunt del 4,2%.
En un comunicat, el director executiu d’Adiscat, José Manuel Fernández Echevarría, ha explicat que els motius que han impulsat aquest creixement han estat la professionalització del sector, la recuperació econòmica, el turisme i la bona climatologia: “Veiem que hem millorat processos i capacitat de resposta al client, adaptant-nos a les seves necessitats”.
El sector de la distribució al canal Horeca a Espanya comercialitza i distribueix les begudes i productes d’alimentació a bars, hotels i restaurants i comerç independent d’alimentació, donant servei a més de 300.000 establiments i aconseguint una facturació de 17.600 milions d’euros.
De cara a aquest 2017, els principals reptes que ha d’abordar el sector són la transformació digital: “La revolució digital ajudarà la comercialització, si bé no substitueix una relació especialitzada i personal amb el client”.
Altres reptes són la caiguda dels envasos reutilitzables, que malgrat suposar el 50% de les vendes, han experimentat una retrocés del 30% en els últims sis anys; la problemàtica de la distribució urbana de mercaderies (DUM) –per a la qual s’està impulsant la col·laboració amb ajuntaments–, la relació amb els grans fabricadors i la necessitat de renovar les flotes de camions per uns altres menys contaminants.
Adiscat, fundada a Barcelona el 2004, representa el 80% del sector i està integrada per 150 empreses que donen feina a 4.500 persones de forma directa i registren una facturació conjunta de 1.050 milions.