30.03.2025 - 16:49
|
Actualització: 30.03.2025 - 22:43
No hi ha cap dubte que Adolescència és la sèrie del moment, i potser de l’any. És número u a vuitanta països del món, tan diversos com l’Aràbia Saudita, l’Índia i Austràlia. Al Regne Unit, on s’ha produït, es va estrenar amb 24,3 milions de visualitzacions en quatre dies, i en dues setmanes ja n’havia acumulat 66,3 –un rècord per a una minisèrie de Netflix. Amb aquests resultats, és normal que ja hi hagi qui es demani si la sèrie tindrà continuïtat més enllà dels quatre episodis ja estrenats. Els creadors, Stephen Graham –que també interpreta el personatge del pare– i Hannah Walters n’han parlat a Variety, i malgrat que es va concebre com una història tancada, reconeixen amb la boca petita que hi ha possibilitats de fer-ne una segona temporada.
“Potser sí, ja veurem com van les xifres”, diu Graham amb un somriure. “Però sí, hi ha la possibilitat de desenvolupar una altra història.” Walters afegeix que treballaria amb Netflix “tot el dia sense problema”, però diu que és difícil fer una continuació d’una cosa que ha tingut un impacte tan extraordinari. “Segur que el que no passarà serà una preqüela d’Adolescència“, diu. “Però el format d’un sol pla encara té molt de recorregut, i també el fet de tornar a invertir en la naturalesa humana i explorar una altra temàtica. Però, vaja, tot pinta bé… tothom n’està content, diguem-ne.”
És a dir, segurament, una segona temporada no reprendria la història dels mateixos protagonistes, però tornaria a tractar els mateixos temes –la hiperconnexió digital, l’assetjament, el masclisme, la comunitat incel, la violència…– amb més episodis enregistrats en pla seqüència. Val a dir que, ara com ara, no hi ha cap confirmació oficial al respecte.
Walters explica que la seva productora, Matriarch Productions, té un acord de desenvolupament amb Warp Films, una productora britànica que van incorporar a Adolescència, i que encara no han parlat de tancar una col·laboració a llarg termini amb Netflix, una pràctica habitual per a assegurar-se el talent dels creadors que ja han assolit prestigi a la plataforma. Per exemple, va fitxar l’autor de Baby Reindeer, Richard Gadd, amb un acord de preferència poc després de l’estrena del seu programa. “Quan vulguin tenir aquesta conversa, jo hi estic oberta”, diu. “És el camí natural, però ja veurem.” I, tot seguit, Graham hi afegeix: “Ella ja té moltes coses en marxa, des de cosetes petites fins a projectes gegants i esbojarrats!”
A l’entrevista, tots dos parlen de com han viscut la gran rebuda d’Adolescència, i com han trobat l’estima dels espectadors. “Ha estat aclaparador”, diu Walters. “Algú ens va escriure dient que feia trenta-vuit anys que treballava en aquest sector i que no havia vist mai una cosa amb tant d’impacte.” “Ha travessat races, creences i jerarquies socials amb el missatge que transmet sobre la nostra joventut”, diu Graham. L’impacte, afirma, ha estat més gran que no s’imaginaven.
Walters ha rebut missatges de pares preocupats per la cultura incel i la ràbia masculina, però també de joves: “Molts ens han agraït que els hàgim donat l’eina per a parlar amb els pares d’un tema que no sabien com abordar.” Tant ella com Netflix mateix han defensat que la sèrie es miri a les escoles.
Matriarch Productions viu un moment dolç. Fundada el 2020, just abans de la pandèmia, ja ha produït el film Boiling Point, nominat als BAFTA; la seva adaptació a sèrie per a la BBC; A Thousand Blows, una sèrie de Disney+ sobre boxa a l’Anglaterra victoriana; i ara Adolescència. Ja han enregistrat la segona temporada de A Thousand Blows i encara tenen més projectes al sarró, però els guarden en secret. Tot i això, avancen que faran sèries d’entreteniment d’alt nivell i històries humanes més íntimes, però també llargmetratges independents i adaptacions de llibres.