El govern municipal de Barcelona i JxCat donaran suport al ple d’avui a una proposició d’ERC que demana ‘d’acabar amb totes les perversions en la cessió d’habitacions, que es tradueix en la conversió d’habitatges a pensions clandestines’, en paraules del regidor Miquel Puig (ERC). Es tracta d’un consens presentat als periodistes pel mateix Puig (ERC); la tinent batlle d’Urbanisme, Janet Sanz (Barcelona en Comú); el regidor de Turisme, Xavier Marcé (PSC), i la regidora Elsa Artadi (JxCat).

Aquesta és la segona foto en poques setmanes amb els mateixos protagonistes, ja que al setembre ja van acordar d’impulsar des del ple municipal un recàrrec a la taxa turística per al desenvolupament del qual és imprescindible l’aprovació de pressupostos catalans. En concret, el text impulsat per ERC demana al govern municipal de preparar ‘amb la màxima diligència’ una ordenança que reguli les habitacions turístiques de manera que sigui necessari obtenir un permís de l’ajuntament per oferir aquesta activitat.

Encara que per a això és necessari que, prèviament, la Generalitat aprovi ‘amb la brevetat més gran possible’ el decret de Reglament Turístic de Catalunya, que es preveu que sigui una realitat ja a finals d’any. En la seva intervenció, Sanz ha celebrat l’acord, que fa una crida al consistori perquè tingui ‘totes les competències’ en matèria de regulació del turisme a la ciutat i es pugui abordar ‘aquest nou fenomen’ de les habitacions turístiques

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.