04.04.2017 - 17:56
GIRONA, 4 (EUROPA PRESS)
Un total de 28 persones han resultat afectades per una toxiinfección alimentària en la Fira del Conill de Vilafant (Girona), el cap de setmana passat, quan van menjar presumptament raviolis farcits, i tots amb una simptomatologia lleu i de poca durada, sense requerir hospitalització, ha informat el Servei Català de la Salut (CatSalut) en un comunicat aquest dimarts.
Tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya estan investigant l’establiment que ha originat la infecció, que ha afectat diverses famílies, que van començar a tenir símptomes després de 9 o 10 hores de consumir el producte en mal estat.
Les enquestes epidemiològiques realitzades han determinat que el presumpte aliment implicat van ser uns raviolis de pasta farcits de conill amb salsa.
En tots els casos dels quals fins ara es té coneixement, el quadre va ser de vòmits, mal estat i diarrea, que van remetre al cap d’entre 12 i 24 hores i encara que alguns afectats van ser atesos en centres de salut, cap va requerir hospitalització.
En la fira hi havia nou estands que oferien productes, i una vegada determinat l’establiment presumptament implicat, l’agència està valorant les instal·lacions, la higiene, la manipulació d’aliments i els autocontrols.
La investigació confirmarà el microorganisme causant i la forma en la qual s’ha originat la contaminació dels aliments; poden causar una intoxicació alimentària substàncies nocives com a toxines procedents de certs bacteris i fongs patògens, i la contaminació pot donar-se per manipulacions inadequades del menjar en la seva preparació i conservació.