BILBAO, 14 (EUROPA PRESS)

El lehendakari, Iñigo Urkullu, considera que en el Govern hi ha “voluntat de parlar i trobar una solució més enllà del que pugui ser l’1 d’octubre”. Així mateix, ha afirmat que cal ser “honests” i “saber que l’1 d’octubre, sigui com sigui, no té les garanties degudes” d’un referèndum.

En una entrevista concedida a Onda Vasca, recollida per Europa Press, el president basc ha assenyalat que, “en relació a la representació institucional de Catalunya, hi ha hagut pronunciaments de voler parlar, d’estar disposats a parlar, tot i que no puguin descavalcar de les decisions adoptades la setmana passada” al Parlament amb l’aprovació de les lleis del Referèndum i Transitorietat.

“Crec que que hi ha una voluntat de parlar i de trobar una solució més enllà del que pugui ser l’1 d’octubre”, ha indicat Iñigo Urkullu, que ha apuntat que l'”amoïna” que les decisions adoptades al Parlament “hagin estat segons els procediments que s’han seguit” i, a més, deixen sense efecte l’Estatut” i deixen sense valor l’àmbit polític, jurídic, institucional que fins ara s’ha estat construint”.

Segons ha indicat, “més enllà de les decisions de la setmana passada”, cal ser “honests, saber que l’1 d’octubre, sigui com sigui, no té les garanties del que, en principi, seria una aspiració a celebrar un referèndum”.

El lehendakari ha afegit, d’altra banda, que “estem cada dia a temps per reconèixer públicament que ens trobem davant d’un problema polític” i que no només és “una qüestió legal, jurídica”, de manera que, “abans i després de l’1 d’octubre, haurem d’abordar aquest problema polític amb alçada de mires i amb voluntat política, basada en el diàleg”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]