(06/12) El jutge de Benidorm suspén la primera vista oral per l’arbre tricentenari de Dénia

  • L'Ajuntament exigix la compareciencia de nous imputats per emportar-se la beaucarnea

VilaWeb
Redacció
05.12.2004 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al maig del 2002, una empresa va comprar i es va portar de Dénia un arbre tricentenari molt valuós. L’Ajuntament de Dénia va tractar d’evitar que esta transacció es duguera a terme, i al no poder, va decidir sol·licitar que s’obrira una causa penal contra l’empresa.

Els representants legals de l’Ajuntament de Dénia van demanar ahir la suspensió de la primera vista oral del judici per l’arbre tricentenari per a sol·licitar la presència de més testimonis en la sala i que l’empresa Natar S.L. fora responsable subsidiària.

El Consistori havia sol·licitat l’obertura d’una causa penal contra l’empresa i dos dels seus tècnics per emportar-se de la ciutat una beaucarnea recurvata, també anomenada pota d’elefant, de 300 anys d’edat. L’empresa havia adquirit l’arbre als seus propietaris per a vendre’l, i va entaular negociacions amb Mònaco, primer i, després, amb l’Ajuntament de La Nucia.

Després de a un primer acord amb La Nucia, l’Ajuntament de Dénia va intervindre per a tractar que l’arbre es quedara en la ciutat. No es va arribar a cap acord i l’empresa es va portar l’arbre, violant, segons l’Ajuntament, el precinte de la zona.

Per estos motius, el Consistori, a través de l’advocat Juan Carlos Pérez Nadal, va presentar davant dels jutjats un escrit en el que acusava a l’empresa i a Vicente Brocal, gerent de la mateixa, d’un presumpte delicte contra la Protecció del Patrimoni Històric, un altre contra la Protecció de la Flora i Fauna i dos delictes de desobediència greu a l’autoritat.

L’Ajuntament va sol·licitar quatre anys i quatre mesos de presó per a Brocal i 240.404 euros de multa i huit mesos de presó per als tècnics Miguel Agulló i Pedro Díaz López, per desobediència a l’autoritat. Ambdós tècnics van declarar davant del jutge d’instrucció, que va decidir excloure’ls de la causa, motiu que va provocar la suspensió del juí d’ahir a petició de l’Ajuntament de Dénia.

L’arbre està a Elx i fonts de l’empresa van assenyalar ahir que no hem comés cap delicte, ens emportem un arbre de la nostra propietat. Estes fonts van reiterar que l’Ajuntament de Dénia només pretén que li isca gratis l’arbre, i si ho vol, haurà de pagar 96.000 euros, que és l’acord a què arribem en 2002.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any