Suspesa una actuació de Xavi Castillo a la Torre d’En Lloris.

  • L'actor de Pot de Plom Teatre considera que la suspensió és una censura de l'alcalde de Xàtiva.

VilaWeb
Redacció
26.08.2004 - 00:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arran de l’actuació de Xavi Castillo, de la companyia Pot de Plom Teatre, a Xàtiva el passat 17 d’agost, l’Abat de la ciutat i diversos capellans van criticar-ne el contingut per presumtes burles i vexacions a la figura del Papa. L’alcalde de la ciutat, Alfonso Rus, ja va informar que investigaria qui era el responsable de la contractació, i la regidora de Fira i Festes, Rosa Esteban, va afirmar que s’evitaria que això tornara a passar.

Efectivament, segons ha denunciat Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), ara s’ha censurat l’actuació que l’actor alcoià tenia prevista a la Torre d’En Lloris, pedania de Xàtiva. La formació republicana considera aquest fet “un atac injustificat a la llibertat d’expressió, i lamenta que l’alcalde de Xàtiva i l’alcalde pedani de la Torre d’En Lloris hagen permès aquesta agressió inadmissible en un estat de dret democràtic i laic”, i troba inacceptables les pressions exercides des de l’Església Catòlica per a impedir l’espectacle de Xavi Castillo. Els independentistes han qualificat aquesta actitud d’hipòcrita, atés que des d’un espai de comunicació de la seua propietat (en referència a la cadena COPE) “es permeten altres ‘blasfèmies’ contra altres pensaments, persones i col·lectius cívics i socials”.

La companyia Pot de Plom Teatre s’ha convertit en un referent a molts pobles de la Vall d’Albaida, on actua sovint amb el seu estil característic. Xavi Castillo també va ser l’encarregat d’animar la festa del cinqué aniversari de VilaWeb Ontinyent.

Podeu enviar els vostres missatges de suport al correu electrònic de la companyia teatral.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any