‘La tertúlia proscrita’

Sorpresa i indignació pel nomenament de Ferran Bello com a director de cultura popular

VilaWeb
Redacció
07.02.2004 - 11:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nomenament de Ferran Bello com a director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional, que VilaWeb va avançar dijous, no ha deixat indiferents les forces polítiques catalanes. Segons que publica avui el diari El Punt, el portaveu d’ERC, Joan Ridao, s’ha sorprès de la designació de Bello i ha dit que no era pas l’home amb el perfil més adequat, cosa que ERC comunicaria a la direcció del PSC. La responsable de cultura d’ICV, Dolors Camats, tot i respectar la decisió, coincideix amb el portaveu d’ERC sobre el perfil del nou director. Ara, les crítiques més dures han vingut de la diputada de CiU, Carme-Laura Gil. L’ex-consellera d’Ensenyament considera que aquest nomenament és inadmissible, especialment perquè les posicions de Bello sobre la llengua i la cultura catalanes són molt acostades al Foro Babel.

Quant a les entitats culturals catalanes, no coneixen gaire la trajectòria de Bello, sinó Òmnium Cultural de Badalona, que ha emès un comunicat acusant-lo de consolidar la imatge d’una Catalunya immigrada oposada a una Catalunya d’origen.

Bello és un dels fundadors de Crisol, una agrupació del PSC molt lligada a les cases regionals, que ha defensat sovint posicions semblants a les del Foro Babel en qüestions de normalització lingüística. Ferran Bello havia estat regidor de l’Ajuntament de Badalona i diputat delegat de cultura popular i tradicional de la Diputació de Barcelona. En ambients badalonins és considerat un home molt lligat a la Federación de Entidades Culturales de Andalucia en Cataluña.

Enllaços
El Punt: El nomenament de Bello com a director de cultura popular provoca indignació a CiU i sorpresa a ERC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any