El govern d’esquerres pren forma

  • ERC tindrà cinc conselleries, dues de les quals dirigides per Pere Esteve i Carles Solà

VilaWeb
Redacció
10.12.2003 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una volta formalitzat l’acord de govern entre el PSC, ERC i ICV es comença a debatre la configuració del futur govern. Tal com va avançar ahir a la tarda VilaWeb, hi haurà cinc conselleries per a ERC, vuit per al PSC-CpC i dues o tres per a ICV.

De les conselleries adjudicades al PSC, Joaquim Nadal podria ocupar la de Cultura, que en principi s’havia reservat per a Josep M. Carbonell. Antoni Castells ocuparà la d’Economia, i Josep Abelló, la de Sanitat. Ciutadans pel Canvi hi serà representat per Oriol Nel·lo a Obres Públiques i Infrastructures i per Miquel Barceló, que regirà una conselleria sorgida de la divisió en dues de la de Treball, Indústria, Comerç i Turisme. L’altra part, encarregada a ERC, serà ocupada per l’ex-secretari general de CDC, Pere Esteve.

Els altres consellers d’Esquerra (a part Carod, que serà conseller de Presidència) ja han estat decidits i són Josep Bargalló a Ensenyament, l’independent i ex-rector de la UAB, Carles Solà a Universitats, Joan Carretero, batlle de Puigcerdà, a Governació, i Anna Simó a Benestar Social. Quant a Iniciativa, si finalment entra al govern, té assegurada la conselleria de Medi Ambient, que regiria Joan Saura i, probablement, també la de Justícia, per a la qual sona el nom de Rafel Ribó, però no es descarta que pugui aconseguir una conselleria més encara. La resta de conselleries encara no tenen adjudicació clara.

Enllaços
Fòrum Especial de Debat: Què n’opineu, de l’acord PSC – ERC – ICV?
Més notícies: La Premsa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any