‘Zatoichi’, de Takeshi Kitano, guanya el premi a la millor pel·lícula del Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya

  • El cine oriental ha estat el protagonista de l'edició de 2003

VilaWeb
Redacció
06.12.2003 - 18:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Zatoichi’, del director Takeshi Kitano, ha estat la gran guanyadora de l’edició d’enguany del Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya.. S’ha endut el premi a la millor pel·lícula, el premi del públic i el premi a la millor banda sonora, un palmarès que demostra la unanimitat envers aquest cineasta habitual en el festival sitgetà. El premi especial del jurat ha estat per a un altre asiàtic, concretament el director Takashi Miike, que presentava a Sitges ‘Gozu’ (que també ha rebut la menció pels efectes visuals). Alexandre Aja s’ha endut el premi al millor director pel film ‘Haute tension’. Aquesta pel·lícula ha aconseguit d’arrencar un altre guardó, el de millor actriu per Cécile de France. El guardó a la millor interpretació masculina ha estat pel controvertit Robert Downey Jr per ‘The singing detective’. ‘Le temps du loup’, del director Michael Haneke, una de les propostes favorites a les enquestes, només ha aconseguit un dels premis importants, el de millor guió.

La resta de guardonats els podeu consultar a la web del festival. El Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya va començar el 27 de novembre passat i acaba aquest vespre amb el lliurament dels guardons. El cinema asiàtic ha estat el gran protagonista de les vint-i-set pel·lícules que concorrien a la secció oficial. Però l’estrena oficial de ‘Kill Bill’, el darrer film de Quentin Tarantino, ha estat sense cap mena de dubte un dels atractius de l’edició de 2003.

Enllaços
Secció de Nosaltres.Com: Festivals i mostres.
Edició: Sitges.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any