Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  06.06.2003  06:00

Neix la federació Ecologistes de Catalunya

Men?ame
 

Onze organitzacions ecologistes independents, que treballen dins l’àmbit territorial, acaben de constituir Ecologistes de Catalunya, una nova federació. Ecologistes de Catalunya vol ser el ‘pal de paller’ de l’àmbit associatiu ecologista del Principat, amb l’optimització dels recursos humans i logístics de les entitats que defensen el patrimoni natural. Les organitzacions federades tenen un conjunt de 4.000 associats, ço que en fa l’associació ecologista catalana ‘amb més associats i més implantació territorial’.Ecologistes de Catalunya és hereva de l'Assemblea d'Entitats Ecologistes de Catalunya, però treballa encara més la coordinació dels membres.
Les entitats ecologistes federades compleixen el requisit de ser independents, és a dir, no poden tenir cap mena de vinculació, ni total ni parcial, amb partits, sindicats, empreses, consorcis, institucions... Ara per ara en formen part l’Agrupació en Defensa de l'Entorn de Sant Just Desvern (Baix Llobregat), Col·lectiu Ecologista l'Alzina de Manresa (Bages), Col·lectiu Ecologista Bosc Verd de Vilfranca del Penedès, Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius de Molins de Rei (Baix Llobregat), Grup de Defensa del Ter de Manlleu (Osona) Grup de Natura del Club Muntanyenc de Sant Cugat del Vallès, Grup de Defensa del Medi Natural de la Segarra, GEPEC de Reus (Baix Camps), IAEDEN de Figueres (Alt Empordà), IPCENA de Lleida (Segrià), i Associació de Defensa del Patrimoni Natural de Banyoles i Comarca. Com a entitat adherida, hi figura l'Associació de Naturalistes de Girona.