Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  30.05.2003  09:25

Manresa recordarà el desaparegut Agustí Soler i Mas

Una exposició, un llibre i un petit homenatge per l'Agustí

Men?ame
 L'Agrupació Cultural del Bages va presentar ahir a la tarda la programació d'actes que servirà per retre homenatge al prolífic autor teatral i guionista manresà Agustí Soler i Mas, mort el 7 de novembre passat.

Per recordar-lo, doncs, es farà un acte oficial en el decurs del qual se sol·licitarà a l'Ajuntament de Manresa que posi el nom d'Agustí Soler i Mas a la sala petita del nou teatre Kursaal, com també una exposició sobre la seva persona i l'edició d'un llibre sobre les innocentades que havia escrit per Manresa.

Agustí arribà a escriure un centenar de títols per encàrrec, entre escenificacions de fets o gestes històriques, espectacles musicals, biografies escèniques i sketch de tesi humorística. Quan només tenia disset anys, juntament amb una colla de joves de Manresa decidí restaurar una antiga tradició: La Innocentada, la qual cosa era imprensable en un món franquista com aquell i de forma mig clandestina van portar a terme la primera Innocentada de postguerra, el desembre del 1957.

A Manresa no és l'únic lloc on se li ret homenatge ja que a Navarles, indret on vivia desde feia molts anys i on s'havia implicat al 100% en la vida cultural del poble fent també els guions de les obres de teatre de la Festa Major d'Hivern, ja se li va retre homenatge el cap de setmana posterior a la seva mort i el passat 23 de març quan es va recordar una obra seva, "El Pitu de St Benet" al nou auditori del poble que porta el seu nom.