Àgora Cultural encarrega a Sergi Mas una escultura amb motiu de l’Any Verdaguer

VilaWeb
Redacció
08.04.2002 - 19:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Àgora Cultural ha encarregat a l’escultor i pintor Sergi Mas la realització d’una estàtua commemorativa amb motiu de l’Any Verdaguer. La decisió es va prendre en la reunió ordinària que els membres de l’entitat van celebrar el mes passat, en la qual es va desestimar el projecte presentat per l’escultor Faust Campamà, quan encara no s’havia produït el relleu en la presidència d’Àgora. El projecte de Campamà consistia en una sèrie de set monòlits que s’havien d’instal·lar en els indrets que Mossèn Cinto va visitar durant la seva estada a Andorra. El projecte presentat per Sergi Mas, a proposta de l’actual president d’Àgora, Joan Burgués, consisteix en una escultura d’un metre i quatre centímetres d’altura que representa “la imatge ja llegendària de Mossèn Cinto quan va passar de França a Andorra travessant les muntanyes, amb la sotana, el barret de teula i la maleta”, segons ha explicat l’artista de Sant Julià.

Mas té pensat fer l’escultura amb pedra arenosa de Solsona, amb l’ajuda del seu fill Roger, “perquè jo ja tinc 74 anys, i alguns treballs pesants ja no els puc fer”, segons ha comentat. Tot i que no s’ha establert cap data d’entrega ni s’ha decidit on s’instal·larà l’escultura, l’artista ha indicat que es tracta d’un monument que ha “d’anar a l’exterior, perquè les ombres cambiants de la llum del dia hi juga un paper important”, i que s’haurà d’enllestir abans que acabi l’any, atès que es tracta de contribuir als actes commemoratius del centenari de la mort del poeta.

El projecte, el pressupost del qual es va xifrar en 4.808 euros, va ser aprovat per set vots a favor, hi va haver un vot a favor del projecte de Faust Campamà i dues abstencions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any